HOLLANDSE KOST

Gepubliceerd op 24 mei 2023 om 08:56

Een jaar lang vond ik het echt het stómste wat er was: hier Nederlandse voedingsproducten kopen. Je komt immers in Spanje wonen of vakantie vieren. Dan kun je toch bést de hagelslag en kroketten 'thuislaten' en genieten van wat je nieuwe thuisland je culinair te bieden heeft? Familie en vrienden die bij ons op bezoek kwamen het afgelopen jaar, namen weleens ongevraagd krentenbollen mee, of drop. En dat was lekker. En toen begon ik de visite te vragen om Indonesische boemboes. En sambal. Om witte bolletjes...Van het één kwam het ander en zo belandde ik gistermiddag in een Hollandse supermarkt in La Carihuela, Torremolinos. Ik keek mijn ogen uit. Alles was er: cassis, sandwich spread, Gelderse worst, roze koeken, Biotex... Een collectie aan oerhollandse producten die ik al anderhalf jaar niet had gezien. En eerlijk gezegd ook niet had gemist. Maar voor me uitgestald, riepen ze smakelijke herinneringen op. En zo gingen we dan tóch de deur uit met frikandellen, boemboes, sambal, atjar, Zaanse Kermis kaakjes, bolletjes, volkorentriangels, appelstroop en beschuit. €33 rekenden we af....slik. Dat we er maar van mogen genieten!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.